“Macine” deilige hverdagskjeks til frokost eller te-tid
I denne perioden mens «jeg holder meg hjemme», har nostalgien for landet mitt vokst. Ideen om å tilberede hjemmelaget Macines kommer fra ønsket om å skape et sunt produkt til frokost.
«Macine»har alltid vært de mest verdsatte italienske frokostkjeksene blandt unge og gamle. Mange på min alder vokste opp med å spise Macine til frokost.
Macine tilberedes bare med enkle ingredienser og berikes med kremfløte for å gi en fyldigere og rundere smak. De er utmerket alene og perfekte for de som meg elsker det klassiske ritualet med en varm kopp kaffe latte med gode hjemmelagde kjeks.
Ideelle for å vekke smaken av tradisjon, smaken av Italia til frokost.
Diff: 1
Tilberedelse: 20’ +1 time i kjøleskapet
Steketid: 20’
Ingredienser:
- 500 g hvetemel 00
- 200 g sukker
- 200 g mykt usaltet smør
- 70 g risstivelse eller potetmel
- 90 g egg (ca. 2)
- 0,4 dl kremfløte
- 2 ts honning
- 2 g salt
- 4 g bakepulver
- frø fra 1 vaniljestang
Slik gjør du:
Sikt hvetemel sammen med bakepulver og stivelse.
Rør det myke smøret godt sammen med sukker og honning i en bolle.
Tilsett egg, kremfløte, salt og vaniljefrø og rør.
Tilsett det siktede pulveret og vend sammen.
Elt deigen på bordet og arbeid raskt sammen til deigen er glatt og smidig. Gi massen en lav rund form, pakk den i plastfolie og la den hvile 30 minutter i kjøleskapet.
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Kjevle ut deigen på melet bord, (den må være 1,5 cm tykk) og stikk først ut runde kjeks og deretter et hull i midten ved hjelp av runde-kakeformer
Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og avkjøl dem helst i 30 minutter i kjøleskapet før steking, det gjør at de holder fasongen bedre.
Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 20 minutter til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyst gylne.
La kakene avkjøles på en kakerist.
Kjeksene oppbevares best i kakeboks eller krukke med lokk.