Pasta
I det italienske kjøkkenet har pasta alltid hatt en viktig rolle. Alle vet at maten betyr så mye for en italiener, og at pastaen står på toppen av listen.
Pasta er rett og slett en alvorlig sak for oss, særlig når det gjelder hvordan man koker den.
Er det vanskelig å koke pasta, spør du kanskje deg selv. Nja, svarer jeg deg.
Det er ikke så vanskelig å koke pasta, men du må følge noen regler.
Du kan kjøpe den dyreste og beste pastaen som selges i butikken, men hvis pasta blir overkokt, vil vi si at du har ødelagt alt.
Pasta skal være «al dente». Det betyr at det skal være litt tyggemotstand.
Man finner et uendelig antall former og fasonger av pasta. Noen anslår at det finnes mer enn 350 forskjellige typer.
- Fersk pasta med egg: tagliatelle, tagliolini, fettuccine, pappardelle osv.
- Fersk pasta uten egg: trofie, orecchiette, cavatelli, gnocchetti osv.
- Tørket pasta som består av durumhvete og vann: lange pastaformer som spaghetti, linguine, bucatini, trenette, korte pastaforme som sedani, farfalle, fusilli og små pastaformer som ditalini, stelline, ditaloni osv.
- Tørket pasta med egg: tagliatelle, pappardelle, garganelli osv
- Fylt fersk pasta: agnolotti, tortellini, casoncelli, cappelletti, panzerotti, tortelloni osv
- Fersk pasta med potet: gnocchi