Kyllingruller med spinat og fontina-ost (Involtini di pollo con spinaci e fontina)
Kylling er et allsidig kjøttslag. Du kan tilberede det på mange ulike måter, men resultatet gleder alltid alle.
Vi kan lage mye godt av kylling og vi blir aldri lei av det. Er du enig med meg?
Denne gangen lager jeg kyllingruller med spinat og fontina-ost, som er en typisk ost fra Valle d’Aosta. Den er en velsmakende ost med en spesiell smak.
Noen ganger er det ikke så vanskelig å få tak i den, men hvis du ikke finner den osten, kan du erstatte den med Jarlsberg.
En enkel og original måte å lage kylling på som kan bli en deilig hverdagsmiddag eller en festvariant.
Kyllingrullene passer bra med en salat. Du kan velge en salat fra oppskriftene mine. ?
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 25’
Vin: Greco di Tufo
Ingredienser til 4 personer:
- 4 kyllingfileter
- 8 skiver kokt-skinke
- 150 g spinat
- 150 g fontina-ost (eller edamer, jarlsberg)
- 100 ml tørr hvitvin
- 20 g smør
- 1 hvitløkbåt
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Vask spinaten godt og la vannet renne av.
Fres hvitløken i en stekepanne med olivenoljen. Ha i spinaten og litt salt, og la det småkoke i noen minutter.
Skjær osten i tynne skiver.
Skjær kyllingfiletene i to på tvers. Legg bakepapir over en skive, og bank kjøttet tynt med en kjøtthammer.
Fordel skinken, osten og spinaten over hvert kyllingstykke. Rull sammen et kyllingstykke, og fest med tannstikker. Gjenta med resten av kyllingstykkene.
Varm smøret i en stekepanne. Stek ruladene til de har fått gyllenbrun farge rundt det hele.
Sped med vinen. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la alt sammen surre under lokk i ca. 20 minutter.
Fjern tannstikkene, og server med en gang.
Det var en kjempe god mat. Raskt å tilbrede! Blandingen av spinat, ost og skinke gjorde kyllingene saftige og smakfulle! Takk Daniela❤️
Takk Ghazaleh