Kyllinglår i ovn (Cosce di pollo al forno)
Kyllinglår i ovn er definitivt et «must» i det italienske kjøkkenet. Det er veldig lett å tilberede denne retten og den krever ikke spesiell oppmerksomhet. Derfor er det en perfekt matrett for de som er mindre erfarne på kjøkkenet. Også de vil klare å få et saftig og fantastisk resultat!
Låret er vanligvis den mest elskede delen av kyllingen og ofte omstridt ved bordet.
Ved å legge til de riktige krydderne og urtene og respektere steketiden, vil du få et saftig kjøtt inni og en deilig skorpe som passer perfekt med stekte poteter …i ovn selvfølgelig!
Lag disse deilige stekte/bakte kyllinglårene som passer godt til alle årstider og som ingen kan motstå!
Diff:1
Tilberedelse: 15’
Steketid: 40’
Vin: Pinot nero
Ingredienser til 4 personer:
- 4 kyllinglår
- 2 hvitløksbåter, i skiver
- 2 kvister rosmarin
- 3 kvister timian
- 2 laurbærblad
- 3 nellikspiker
- 3 knuste einebær
- 1 glass tørr hvitvin
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 210 grader.
Skyll og tørk kyllinglårene med kjøkkenpapir før du krydrer og steker. Det gir en finere stekeskorpe på kjøttet.
Legg kyllinglårene i en ildfast form dekket med bakepapir.
Dryss over salt og pepper og fordel rosmarinen, laurbærbladene, timiaen, hvitløksskivene, de knuste enebærene og nellikspikrene over kyllinglårene.
Hell på olivenoljen og hvitvinen.
Snu kyllinglårene 2-3 ganger så de trekker seg smakene fra krydderne.
Stek kyllinglårene i ovnen og etter ca.20 minutter snu dem slik at de blir jevnt brunet.
Fortsatt å steke dem i ca. 20 minutter til de er ferdigstekte.
Ta kyllinglårene ut av ovnen og la dem hvile i 5 minutter før servering.