Kremet spinatsuppe (Crema di spinaci)
For bare noen dager siden trodde jeg at våren var kommet. Jeg hadde allerede blitt vant til sola og de høye temperaturene … Men nei, jeg tok feil. Jeg vet det jo egentlig, vi er bare i april, men jeg håpet.
Så en suppe passer best i dette været. Det er kosemat og ikke minst sunt og godt. Spinat er en virkelig supergrønnsak, full av kostfiber, vitaminer, kobber og magnesium.
La deg friste! Denne velsmakende spinatsuppen er overraskende god.
Jeg serverer den med små ostekuler av ricotta, men den er også nydelig med kokte egg til.
N.B. Hvis du er veldig glad i spinat, kan du finne andre enkle oppskrifter med spinat på bloggen. 😊
Pannekaker med ricotta-ost og spinat (Crespelle ricotta e spinaci)
Spinatboller med ricotta-ost (Polpette di spinaci e ricotta)
Ovnsbakt omelett med spinat og ricotta-ost (Frittata di spinaci e ricotta)
Kyllingruller med spinat og fontina-ost (Involtini di pollo con spinaci e fontina)
Tilberedelse: 30’
Koketid: 40’
Vin: Pinot bianco
Ingredienser til 4 personer:
- 500 g frossen spinat
- 250 g potet
- 1 løk
- 1 l. grønnsakskraft
- 100 g revet parmesan
- 1,5 dl kremfløte eller melk
- ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
Til servering:
Ostekuler av ricotta:
- 100 g ricotta-ost
- 1 ss sesamfrø
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Spinatsuppe:
Skrell og skjær potetene i terninger.
Skrell og skjær løken i skiver.
Ha løken i en kjele med olivenoljen og la den surre på svak varme i ca. 5 minutter.
Tilsett potetene og spinaten. Hell over grønnsakskraften og la det koke opp.
Demp varmen og la suppa trekke ved kokepunktet i 30-40 minutter til potetene er helt myke.
Kjør suppa sammen med revet parmesan og kremfløte i en mikser eller i en foodprosessor til den er helt glatt.
Smak til med salt og pepper.
La suppa trekke på lav varme i 5-10 minutter.
Server den med ostekuler av ricotta.
Ostekuler av ricotta:
Bland ricotta-osten sammen med salt og pepper i en liten bolle.
Lag små kuler av blandingen og la dem hvile i kjøleskapet i 30 minutter, slik at de får en fast konsistens.
Rull kulene i sesamfrø.