Kremet gresskarsuppe med ris (Minestra di riso e zucca)
Gresskaret er høstens dronning, synes jeg, med de gyllengule fargene sine minner det om bladene som sakte faller fra trærne i denne fantastiske sesongen.
Gresskar er sunt, enkelt å tilberede og har en fin sødme og smak. Det finnes mange gode italienske, tradisjonelle oppskrifter som kan vi tilberede denne herlige grønsaken etter. Gresskar er fantastisk i supper, risottoer, gnocchi og kaker, både salte og søte. Den smaker nydelig i alt.
En av de beste gresskartypene er butternut-gresskar, men det japanske Hokkaido-gresskaret er også veldig godt.
I denne oppskriften brukte jeg en kvist rosmarin, men hvis du vil kan du tilsette laurbærblad, litt kanel, litt muskat eller ingefær, for å gi suppen ekstra smak.
Du kan spise en enkel suppe med krutonger eller lage en suppe hvor du tilsetter kokt ris som jeg foretrekker og anbefaler, så blir det «minestra di riso e zucca».
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 35’
Vin: Chardonnay
Ingredienser for 4 personer:
- 1 kg gresskar
- 200 g potet
- 1 løk
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 l grønnsakkraft eller buljong
- Salt, nykvernet pepper
- 140 g ris (Vialone, Carnaroli eller Arborio)
Til servering:
- Revet parmesan
- Ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Fjern gresskar-skallet og skrap ut frøene med en potetskreller og en kniv.
Skyll og skjær gresskaret i biter.
Skrell, vask og skjær potetene i biter.
Skrell og hakk løken.
Fres løken i olivenoljen til den begynner å bli myk uten at den får farge.
Tilsett gresskarbitene og potetbitene. Fres videre i noen minutter under omrøring.
Hell over grønnsakkraften, kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25-30 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en foodprosessor.
Smak til med salt og pepper. La blandingen småkoke.
Kok opp vannet med litt salt i en kjele.
Legg i risen når vannet koker. La den koke i 12-14 minutter. (Som anvist på pakken)
Skyll risen raskt i kaldt vann.
Øs kremen i tallerkener og tilsett risen.
Drypp noen dråper ekstra virgin olivenolje og revet parmesan over suppen.