Kremet gresskarsuppe med gorgonzola-ost og amaretto-kjeks (Crema di zucca con gorgonzola e amaretto)
Jeg ville gi deg en spesiell oppskrift for denne uka da man feirer «det italienske kjøkkenet» i hele verden.
Så tenkte jeg at denne superdigge suppen passer bra for denne særskilte anledningen.
Gresskar og amaretto-kjeks er to ingredienser som du ofte kan finne i det italienske kjøkkenet. Disse to ingrediensene skaper f.eks. en av de tradisjonelle matrettene fra Mantova, «tortelli med zucca». (fylte puter).
Hvis du besøker Mantova, bør du absolutt spise det!
Denne nydelige og delikate suppen blir beriket av gorgonzola-ost som gjør denne matretten enda mer velsmakende. Kombinasjonen med kjeksene er bare guddommelig.
En fristelse for ganen, søt og salt, en original idé til deg og gjestene dine.
Dif: 1
Tilberedelse: 20’
Koketid/steketid: 45’
Vin: Sauvignon
Ingredienser til 5-6 personer:
- 1,2 kg gresskar
- 350 g potet
- 2 sjalottløk
- 1 l. grønnsakskraft
- 100 g gorgonzola-ost
- 10 amaretti-kjeks
- ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
Til servering:
- 7 amaretti-kjeks
- 2 ss gresskarfrø
Slik gjør du:
Rens, skrell og skyll gresskaret. Skjær det i terninger.
Skrell og skjær potetene i terninger.
Skrell og skjær sjalottløkene i skiver.
Ha sjalottløkene i en kjele og la dem surre på svak varme i ca. 5 minutter.
Tilsett potetene og gresskaret. Hell over grønnsakskraften og la det koke opp.
Demp varmen og la suppa trekke ved kokepunktet i 30-40 minutter til gresskaret er helt mykt.
Skjær gorgonzola-osten i biter.
Knus amaretti-kjeksene med fingrene.
Kjør suppa, gorgonzolabitene og de knuste amaretti-kjeksene i en mikser eller i en foodprosessor til den er helt glatt.
Smak til med salt og pepper.
La suppa trekke på lav varme i 5-10 minutter.
Knus amaretti-kjeksene til pynt.
Server den kremete gresskarsuppa med de knuste kjeksene og gresskarfrø.