Kremet blåpotetsuppe (Crema di patate viola)
«Vitelotte» er det riktige navnet til denne enestående og urgamle potetsorten.
Denne blå-lilla poteten har sin opprinnelse i Peru, men den dyrkes allment i Frankrike, spesielt i Picardie området.
Potetkjøttet er melent og smaken minner om kastanje, mens skallet har en hasselnøttaktig smak.
I det siste har den høstet ny anerkjennelse for sine ernæringsmessige og antioksidant-egenskaper.
Så, hvis du er glad i potet og du alltid er på jakt etter noe godt og sunt, er denne nydelige og fargerike kremen noe for deg.
Å følge oppskriften er enkelt, sannsynligvis er den største vanskeligheten å få tak i denne ypperlige grønnsaken.
Denne retten er kjempegod og gjør sikkert inntrykk på tallerkenen og vil vekke nysgjerrigheten til dine gjester.
N.B. Hvis du ikke finner Vitelotte-poteter, kan du erstatte dem med «vanlige» poteter. Kombinasjonen av potet, purre og rosmarin er uansett alltid utrolig god.
Diff: 1
Tilberedelse:10’
Koketid: 30’
Vin: Pinot Bianco
Ingredienser til 4 personer:
- 800 g blå potet
- 250 g purre (bare det hvite)
- 1 l. grønnsakskraft eller buljong
- 1 liten kvist rosmarin
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Rens, skyll og skjær purren i tynne skiver.
Skrell og skjær potetene i terninger.
Ha purren i en kjele med olivenoljen og la den surre på svak varme i ca. 5 minutter eller til den er blank og myk. Rør av og til.
Tilsett potetene og grønnsakskraften og la det koke opp.
Demp varmen og la det stå og småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett rosmarinen og la suppa trekke til potetene er helt myke.
Kjør suppa i en mikser eller i en foodprosessor til den er helt glatt.
Smak til med salt og pepper.
La suppa trekke på lav varme i 5 minutter.
Server den med krutonger eller med noen stekte tynne purreskiver.