Konfiterte tomater (Pomodori confit)
Da jeg laget konfiterte tomater på Los&co, kunne jeg ikke forestille meg hvor vellykket det ville bli. Alle likte det og mange spurte meg om oppskriften.
Å lage disse fabelaktige og gode tomatene er kjempe-enkelt. Ved å steke tomatene på lav varme over lengre tid, forsterkes smakene i tomatene.
Du kan bruke alle typer tomater til å lage denne retten. Jeg foretrekker de små og søte cherrytomatene. Hvis du vil bruke store tomater, bør du ta bort skallet og frøene.
De er skikkelig gode slik som de er, som f.ek. fingermat, eller du kan bruke dem i pasta, salater, på bruschetta, på fisken osv.
Du kan oppbevare dem på et sterilisert glass med litt ekstra olivenolje i noen dager.
Dif: 1
Tilberdelse: 10’
Steketid: ca. 2 timer
Ingredienser til 4-5 personer:
- 750 g cherry tomater
- 1 ss fersk timian
- 1 ss oregano
- 2 hvitløksbåter
- 2 ss sukker
- salt
- 1 dl ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 100 grader.
Skyll og tørk tomatene og del dem i to.
Skrell og skjær hvitløkbåtene i to.
Legg tomatsidene med snittflaten opp på et brett eller i en langpanne dekket med bakepapir.
Ha på sukker og salt og legg timian, oregano og hvitløken på.
Ha over olivenoljen.
Sett dem i ovnen og sjekk om de er ferdige etter ca. 2 timer. Hvor lang tid det tar vil variere etter størrelse på tomatene.
De er ferdige når du ser at kantene begynner å tørke litt mens midten fortsatt er myk og saftig.
Hei, dette har jeg lyst til å lage til en sammenkomst i nær fremtid!
Du skriver at de kan oppbevares på sterilt glass i noen dager, kan du spesifisere hvor lenge. Å fryse er vel ikke et alternativ?
Vennlig hilsen Elisabeth
Hei. Det er best å ikke fryse det. En uke kan det være bra.