Kjøttpudding fylt med kokte egg og erter (Polpettone con uova sode e piselli)
Kjøttpudding er alltid godt, men en hjemmelaget kjøttpudding er rett og slett DIGG.
Denne oppskriften er nok lettere og mindre krevende enn du tror.
Det finnes flere ulike varianter av denne retten og alle er like gode, synes jeg.
Erter og egg setter farge og smak på denne gode kjøttpuddingen.
Prøv denne varianten, både barn og voksne kommer til å elske den.
I denne oppskriften bruker jeg svin-og storfekjøtt, fordi jeg mener at de smaker best sammen. Men du kan erstatte disse kjøtt -typene med f.eks kylling-kjøttdeig eller kalvekjøttadeig.
Kjøttpudding fylt med egg og erter
Diff: 1
Tilberedelse: 20’
Koketid/Steketid:55’
Vin: Chianti
Ingredienser til ca. 6-7 personer:
- 400 g oksekjøttdeig
- 400 g svinekjøttdeig
- 2 hvitløksbåter
- 100 g strøbrød
- 4 ss helmelk
- 7 egg
- 60 g parmesan, ferskrevet
- 80 g frosne erter
- 1 liten bunt frisk bladpersille
- en klype ferskrevet muskat
- salt og nykvernet pepper
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 kvister timian
- 1 kvist rosmarin
- 2 laurbærblader
- 0,1 dl tørr hvitvin
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Kok 5 egg i lettsaltet kokende vann i 5 minutter, skyll dem under rennende kaldt vann og skrell dem.
Kok ertene i lettsaltet kokende vann i 4 minutter.
Skyll, rens og finhakk bladpersillen.
Skrell og finhakk hvitløksbåtene.
Bland de to kjøttdeigene godt sammen med de 2 rå eggene, parmesanen, bladpersillen, hvitløken, strøbrødet, muskaten og melken i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Legg kjøttdeigen mellom 2 bakepapir og press kjøttet til det blir ca. 5 mm tynt med en kjevle. Gi kjøttdeigen en rektangulær form.
Fordel ertene over deigen, legg de kokte hele eggene på en linje, og rull sammen til du får en lang kjøttpudding.
Legg kjøttpuddingen innpakket i bakepapir i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.
Skyll rosmarinen og timianen og rist av vannet.
Ta bakepapiret av puddingen. Tilsett rosmarinen, timianen, laurbærbladene hvitvinen og olivenoljen over kjøttpuddingen.
Fortsett å steke i ovnen i ca. 20 minutter.
Ta kjøttpuddingen ut av ovnen, og la den hvile noen minutter før servering.