Kjøttgryte med poteter (Spezzatino con patate)
Når det blir kaldt og mørkt ute er det fint å spise noe godt for å kose seg og varme seg. Er du enig?
Så da passer denne retten veldig bra. En langtidskokt kjøttgryte
Kjøttgryte med poteter, «spezzatino con patate» er en velsmakende, kraftfull og klassisk italiensk kjøttgryte. En klassiker som representerer det italienske bondekjøkkenet.
Oppskriften er enkel, men veldig god og alle vil elske det.
Du kan bruke enten kalvekjøtt eller storfekjøtt.
Jeg foretrekker å bruke storfekjøttet, selv om det trenger lenger koketid. Kjøttet blir mørt og smakfullt.
De beste stykkene av storfe som du kan bruke er: høyrygg, bog og mørbrad.
Hvis du ønsker, kan du erstatte potetene med erter, aspargesbønner eller sopp.
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 120’
Vin: Amarone
Ingredienser til 4-5 personer:
- 800 g benfritt grytekjøtt av kalv eller storfe (høyrygg, bog eller mørbrad)
- 600 g poteter
- 1 gulrot
- 1 stilk stangselleri
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 2-3 laurbærblad
- noen liten kvister frisk rosmarin
- 1 boks tomater (400 g)
- ½ ss tomatpuré
- 1 ts sukker
- 120 ml rødvin
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Skrell løken, hvitløken og gulroten, og rens stangsellerien.
Finhakk dem.
Skyll kjøttet under kaldt rennende vann, og tørt et. Skjær det i terninger ca. 3×3 cm.
Hell olivenoljen i en gryte, og tilsett grønnsakene, rosmarinen og laurbærbladene.
Rør inn kjøttet etter noen minutter og brun det godt under stadig omrøring.
Spe med vinen. Skru ned til svak varme og la det surre i 15 minutter under lokk.
Tilsett tomatene, tomatpuréen, og sukkeret. Smak til med salt og pepper.
La koke i ca. 1 time.
Skrell og vask potetene, og skjær dem i biter.
Tilsett potetene i gryten. Kok dem til de er ferdigkokte, og nyt måltidet.