Kikertesuppe (Zuppa di ceci)
Det er vanskelig å si nei til en god suppe!
Alle har sin favorittsuppe og denne suppen kommer sikkert til å erobre hjertet (og ganen) til mange.
Rett og slett fordi denne suppen er fryktelig god. Kikerter med rosmarin og laurbærblad er et perfekt ekteskap. De aromatiske urtene gjør suppen ekstra smakfull.
Du kan bruke både tørre kikerter (som jeg foretrekker, suppen blir enda bedre) eller kikerter på boks, hvis du ikke har så mye tid. Resultatet blir det samme: en sunn, næringsrik og mektig suppe.
Som alle supper, kan du servere den med krutonger eller med ristet brød.
Toscana og Liguria er de områdene hvor kikerter brukes mest.
Og hva med deg? Liker du også kikerter?
Diff. 2
Tilberedelse: 20’ + 8 timer til utvanning
Koketid: 50’
Vin: Barbera eller Chianti Classico
Ingredienser til 4 personer:
- 300 g tørkede kikerter
- 1 selleristang
- 1 liten løk
- 1 purre
- 1 stor gulrot
- 2 skiver pancetta eller bacon
- 1-2 kvister frisk rosmarin
- 2 laurbærblad
- 1,5 l ca. grønnsakkraft, ev. grønnsakbuljong
- 1 ss tomatpure’
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet pepper
Til servering:
- ekstra virgin olivenolje
- nykvernet parmesan
Slik gjør du:
Ha kikertene i en bolle kvelden i forveien og hell over så mye vann at kikertene er helt dekket.
La bollen stå til neste dag.
Sil kikertene. Hell ut vannet de har ligget i.
Skyll sellerien, skrell gulrøttene og skjær dem i små terninger. Skyll purren og skjær den i tynne skiver.
Skrell og finhakk løken.
Skyll rosmarinen og plukk nålene av stilken, del dem i mindre biter.
Hell olivenoljen i en kasserolle. Fres rosmarinen, løken, gulrøttene, sellerien og pancettaen i en gryte i 7-8 minutter.
Tilsett kikertene, laurbærbladene og grønnsakkraften. Kok opp suppen og la den småkoke i ca. 35 minutter.
Ta ut en fjerdedel av suppen og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor sammen med pancettaen.
Ha suppen tilbake i kasserollen og smak til med salt og pepper.
La suppen stå og trekke noen minutter.
Hell suppen i tallerkener og drypp over nyrevet parmesan og noen dråper olivenolje.