Kanin i “potacchio” (Coniglio in potacchio)
Kaninkjøtt er lekker mat og særlig i Italia og Sør-Europa er det en delikatesse.
Det fantastiske milde og smakfulle kjøttet har også lite kalorier og er ekstremt næringsrikt.
Kanin i «potacchio» er en matrett typisk for den kulinariske tradisjonenen i Marche. Rosmarin, hvitløk og en god hvitvin gir denne retten en nydelig smak. En rett som vanligvis blir laget på søndager.
Det er Roberta, en italiensk venninne som kommer fra Marche som har gitt meg denne oppskriften. Vi har laget denne retten sammen mellom samtaler, latter og barndomsminner.
«Potacchio» indikerer en metode for matlaging.
Så neste gang du skal ha en litt forseggjort lørdagsmiddag, hvorfor ikke velge kanin? Du vil neppe angre.
Diff:1
Tilberedelse: 40’
Steketid:1 time
Vin: Verdicchio
Ingredienser til 4-5 personer:
- 1,2 kg kanin, i biter
- 3 hvitløksbåter, knust
- 2 kvister rosmarin
- 1 glass hvitvin (Verdicchio)
- 1/2 rød chilipepper, tørket (valgfritt)
- 1,5 dl epleeddik (eller hvitvinseddik)
- 5 dl kaldt vann
- 6 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svartpepper
Slik gjør du:
Legg kaninbitene i en blanding av eple-eddik og kaldt vann i 30 minutter. Skyll og tørk dem godt med kjøkkenpapir.
Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne. (ø28 cm) Legg i kaninbitene og brun dem godt på alle sider (i ca. 10 minutter).
Demp varmen og tilsett rosmarin, chili og de knuste hvitløksbåtene og la det steke i noen minutter. Hell i hvitvinen og la den fordampe. Krydre med salt og pepper og ha i resten av olivenoljen.
Demp varmen, legg på lokk og la det stå og surre i ca. 45 minutter, eller til kjøttet er mørt. Snu kjøttbitene av og til under kokingen. Tilsett litt varmt vann hvis det koker tørt. Koketiden er avhengig av størrelsen og alderen på dyret.
Smak til med mer salt og pepper om det trengs og server varmt.
Denne retten er perfekt med stekte poteter til.