Kalveschnitzel med sitron. (Scaloppine al limone)
Scaloppine al limone er en italiensk klassisk kjøttrett.
Hvis du ikke har tid til å lage mat og du har lyst på noe nytt, passer denne oppskriften perfekt for deg.
Det er raskt å lage og rett og slett kjempegodt.
Du kan bruke ulike typer kjøtt (kalv, okse og kylling) og den medfølgende sausen kan varieres.
Denne gangen deler jeg gjerne min favoritt scaloppine-oppskrift. Til denne retten bruker jeg alltid kalvekjøtt som er lyst, mørt og delikat. Med sitron smaker det bare deilig.
Mange mener at kalvekjøtt er luksus og ikke så lett å få tak i. Kanskje i gamle dager, men ikke nå for tiden, synes jeg.
Det kan være litt dyrere enn annet kjøtt, enig, men noen ganger trenger man å kose seg litt med et godt måltid. Det kan være festmat, men kan også nytes på en hverdag.
Du kan erstatte sitronen med Marsalalikør og hvitvin. Kalveschnitzelen blir da enda mer himmelsk god.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Koketid: 7’
Vin: Vermentino
Ingredienser til 4 personer:
- 4 fileter av kalv (kalveschnitzel) (ca. 420 g)
- 1 sitron (nypresset sitronsaft)
- 2 ss hvetemel 00
- 40 g smør
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Når du kjøper kalvekjøttet, kan du si fra om at du skal bruke det til schnitzel.
Legg bakepapir over en kalveskive, og bank kjøttet flatt med en kjøtthammer.
Ha melet i en tallerken og vend kjøttfiletene i hvetemelet. De skal bare dekkes av et tynt lag med hvetemel, børst vekk overflødig hvetemel.
Varm smøret i en stekepanne på svak varme.
Legg kjøttfiletene i pannen og stek dem i 1 minutt på hver side på middels varme.
Hell sitronsaften i stekepannen og la kalveschnitzelene småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varianter:
Scaloppine al vino bianco: erstatt sitronsaften med 75 ml tørr hvitvin.
Scaloppine al marsala: erstatt sitronsaften med 50 ml marsala.
Har spist mye italiensk mat, min man og jeg. Spør likevel: Ingen tilbehør tilKalveschnitzel? Eller i tilfelle hva. ?Er det riktig at kjøtt og fisk, ikke har tilbehør?
Hei Ingrid, både fisk og kjøtt har tilbehør i Italia. vi har så mange tilbehør som man kan velge: salater, stekte-kokte grønsaker osv.
På min blogg finner du mange forskjellige tilbehør under “tilbehør/salater”. PÅ de fleste restaurantene i Italia serverer de kjøtt eller fisk nesten aldri med en tilbehør, må du bestille det selv.
Med kalveschnitzel anbefaler jeg å spise som tilbehør insalata pantesca eller gratinerte fennikler eller sautert rosenkål. Bon appetito.