Jordbærsalat med parmesan (Insalata di fragole e parmigiano)
Her finner du en annen sommeroppskrift på en salat som er rask å forberede og veldig god.
Et godt alternativ til en «vanlig» salat.
Alle kanskje ikke vet hvor godt jordbær er med noen få dråper av en god balsamico og at parmesan og balsamico passer veldig godt sammen.
Jordbær, parmesan, ruccula og litt dressing og salaten er servert.
Det er vel unødvendig å si at denne smakfulle salaten ble en suksess da jeg laget den på Los&co.
Den har en frisk sommersmak og i denne perioden finnes det de beste og mest velsmakende jordbærene.
Du kan servere den som forrett eller som tilbehør til hvitt kjøtt, pai eller omelett.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Ingredienser til 4-5 personer:
- 250 g jordbær
- 80 g parmesan
- 250 g ruccola/mikssalat
- 2 ss ektra virgin olivenolje
- 1 ts balsamicoeddik
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Rens, vask og skyll jordbærene. Skjær dem i 4 deler.
Vask, skyll og tørk ruccolaen i en salatslynge eller la den renne av på kjøkkenpapir.
Skjær parmesanen i tynne skiver.
Legg salaten og jordbærene på fire tallerkener. Fordel parmesanen over.
Bland olivenolje, balsamico, salt og pepper godt.
Hell dressingen over salaten og server.
Er det godt med Parmaskinke til dette? Og evt brød til?
Hvilken vin vil du anbefale?
Hei, ja det er godt med Parmaskinke og med ristet brød eller krutonger.
jeg anbefaler en Arneis, en hvitvin.:-)