Jordbærmousse (Mousse di fragole)
Hvis du har lyst på noe godt, men ikke har så mye tid, er denne forfriskende desserten perfekt for deg og gjestene dine.
Jordbærmousse er en lett og luftig sommerdessert som alle liker og som ikke minst er veldig enkel å lage.
Jeg kjenner til flere forskjellige oppskrifter for å lage jordbærmousse. Alle er like gode, men denne er også den raskeste oppskriften (som jeg vet om) og det er derfor denne sommerdesserten er en av mine favoritter.
Jeg laget og tok med meg denne moussen til en middag som Manuela, ei italiensk venninne som bor i Oslo, organiserte for å feire den 15. august for noen år siden.
I hele Italia feirer vi den 15. august. Vi kaller det «ferragosto» som er en merkedag som feires både som en fest-og feriedag.
Ferragosto har sin opprinnelse i historien til antikkens Roma. Navnet kommer fra det latinske språket: Feriae Augusti (Augustos’ hvile) til ære for Ottaviano Augusto, den første romerske keiseren som ga sitt navn til august måned. På den tiden var det en hvile-og feiring periode etter innhøstingen.
I vår tid pleier vi å gå på tur, grille, være på stranda eller spise sammen med venner som Manuela gjør hvert år.
Når man bor i utlandet blir disse merkedagene enda mer spesielle, og feirer man dem med andre italienere er det ekstra hyggelig. 😊
Diff: 1
Tilberedelse:20’
Koketid: 3’
Vin: Moscato
Ingredienser til 5-6 personer:
- 300 g jordbær
- 110 g melis
- 2,7 dl kremfløte
- 8 g gelatinplater
Til pynt:
- 5-6 jordbær
- 5-6 mynteblader
Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter til de er helt bløte.
Rens, skyll, tørk og kjør jordbærene til puré i en mikser.
Sil pureen gjennom en finmasket sil. Bruk gjerne en skje til å trykke væsken gjennom silen.
Varm 0,3 dl kremfløte litt i en liten kjele på svak varme.
Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme kremfløten til gelatinen har løst seg opp.
Bland sammen med jordbærpuréen og tilsett melisen.
Pisk resten av kremfløten til krem, ikke pisk for mye.
Bland forsiktig sammen alle ingrediensene.
Fordel moussen i fine skåler eller glass. Dekk dem med plastfolie.
Sett dem i kjøleskapet og la dem avkjøles i 4 timer.
Pynt med friske jordbær og mynte.