Italienske pølser med bønner (Salsiccia con fagioli all’uccelletto)
Hva er egentlig salsiccia?
Her i Norge kaller dere det vanligvis italiensk pølse.
Det er rett og slett svinekjøtt og urter som er stappet inn i et tarmskinn.
Denne beskrivelsen er ikke spesielt inviterende, men pølsene er til gjengjeld svært smakfulle.
Alle italienske regioner lager sin egen salsiccia. Grunningredienser er svinekjøtt, det som kan variere er urtene som ble brukt og formen.
Jeg har valgt en av de mest kjente italienske oppskriftene med salsiccia for deg: «salsiccia con fagioli all’uccelletto» (pølse med bønner).
Salsiccia con fagioli all’uccelletto er en tradisjonell oppskrift som kommer fra en av de flotteste regionene i Italia:Toscana. En svært velsmakende rett som også kan være en perfekt hovedrett i denne kalde sesongen.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’+ 8 timer for bløtlegging
Koketid: 50’ + 45’
Vin: Brunello di Montalcino eller Chianti
Ingredienser til 4 personer:
- 300-350 g salsiccia Franchi
- 200 g tørkede borlotto-bønner, bløtlagt natten over og avsilt
- 400 g hakkede tomater La Selva
- 4 hvitløkbåter
- 10 salvieblader
- 1 laurbærblad
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Skrell hvitløkbåtene og skyll salviebladene.
Ha bønnene i en kjele og hell på kaldt vann så det dekker.
Legg i 4 av salviebladene og 2 av hvitløkbåtene.
Gi det et oppkok, demp varmen og la bønnene småkoke i ca. 50 minutter. De må ikke være helt møre.
Sil av bønnene og fjern og kast hvitløken og salvien.
Fres de 2 siste hvitløkbåtene og 3 salviebladene i en panne med høye kanter eller i en gryte med olivenolje i et par minutter.
Tilsett salsiccene (pølsene) og stek dem på svak varme til de er gylne på alle sider.
Hell i de hakkede tomatene, legg på lokk og la det stå og surre på svak varme i 30 minutter.
Legg bønnene over pølsene og la småkoke ca i 10-15 minutter. Rør om av og til. Tilsett litt vann hvis det trengs.
Smak til med salt og pepper, tilsett de siste ferske salviebladene og server med en gang.
Jeg anbefaler å servere det med et godt ristet landbrød og med noen få dråper ekstra virgin olivenolje.
Buon appetito!
Ps. Hvis du vil, kan du tilsette 1 hel liten rød chili (peperoncino).
Bontà divina! Evviva la Toscana!🔝😜