DanielasItalia
  • Home
  • Om meg
  • Oppskrifter
    • Forretter/Antipasti
    • Supper/Zuppe
    • Pasta & risotto
    • Paier/Torte salate e frittate
    • Fisk/Pesce
    • Kjøtt/Carne
    • Tilbehør/Insalate
    • Dessert/Dolci
    • Vegetar/Vegetariani
    • Tradisjonelle retter/Piatti tradizionali
    • Kaker og andre søtsaker/Torte
    • Sommermat/Ricette estive
  • Godt å vite
    • Tradisjoner/Tradizioni
    • Ord/Parole
    • Utrykk/Modi di dire
    • Italiensk meny
    • Danielas land/Il paese di Daniela
    • Pasta
    • Risotto
    • Grunnoppskrifter/ Ricette di base
    • Ost/Formaggi
    • Spekemat/Salumi
    • Drikke/Bevande
  • Matkurs
  • Kontakt

Instagram

danielasitalia

Amo fare la pasta. Hjemmelaget pasta. ❤️🇮🇹 #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #smakavitalia #danielasitalia #matkursno #italienskmat #matkanalen #nrkmat #marcatopasta
Acciughe al verde. Ansjoser i grønn saus, på pie Acciughe al verde. Ansjoser i grønn saus, på piemontesisk dialekt «anciue al verd”, er en typisk forrett i det regionale piemontesiske kjøkkenet.

De små fiskene blir dekket av en deilig grønn saus som består av bladpersille, hvitløk og rød chili.
Dette er en enkel oppskrift av beskjeden opprinnelse med en intens og deilig smak.
Selv om det ikke er hav i Piemonte, er ansjosen uten tvil den mest brukte fisken i de piemontesiske oppskriftene.
Den er liten med mye kjøtt og med en særegen smak.
Hvis du er glad i ansjos, bør du smake på denne retten. 🇮🇹👩‍🍳
#acciughe #acciughealverde #ansjos #italienskmat #italienskoppskrifter #smakavitalia #matkurs #matblogg #matbloggare #bladpersille #piemonte #nrkmat #godtno
Gnocchi di patate ripieni di melanzane. Potetgnocc Gnocchi di patate ripieni di melanzane. Potetgnocchi fult med auberginer. 👩‍🍳 Når vi snakker om gnocchi, snakker vi om gnocchi laget med poteter. I Italia, fra nord til sør,  serverer vi dem på alle måter, avhengig av de regionale gastronomiske vanene: med tomatsaus, med kjøttsaus, med basilikumpesto, med ostefondue, med tomat og mozzarella eller bare med smør og salvie. Selv om potetgnocchi er de mest kjente, er de ikke de eneste.
Vi kan lage gnocchi hvor vi erstatter poteter med semulegryn eller med ricottaost og spinat eller gresskar osv.
Vi lager også gnocchi fylt på med noe. Det kan f.eks. være grønnsaker, oster eller kjøtt. Formen på  gnocchi er vanligvis rund, men man kan finne gnocchi i andre former, særlig de som er fylt. #gnocchi #gnocchidipatate #auberginer #potet #danielasitalia #lacucinaitaliana #matblogg #nrkmat #matkanalen #godtno #matkurs #smakavitalia
Kremet asparges og ertesuppe (Vellutata di asparag Kremet asparges og ertesuppe (Vellutata di asparagi e piselli)
Velkommen vår… med sine farger, dufter og smaker.
Etter en grå vinter trenger vi farger. Er dere enige med meg?
Grønn er en av de første fargene som våren gir oss.
Denne nydelige, sunne og supergode kremete suppen bringer med seg smaken og fargene til våren. 👩‍🍳#asparges #erter #vår #suppe #danielasitalia #smakavitalia #matkurs #italienskmat #lacucinaitaliana #foodfotography
Rundstykker med en smak av hvitløk og lime. Panin Rundstykker med en smak av hvitløk og lime. Panini aromatizzati all’aglio e lime. 👩‍🍳 #brød #rundstykker #hvitløk #lime #italienskmat #danielasitalia #matkurs #godtno #nrkmat #matkanalen #matblogg #foodphotography
Buona pasquetta. Andre påskedag. 💐#brød #ital Buona pasquetta. Andre påskedag. 💐#brød #italienskbrød #mafaldine #pasquetta #andrepåskedag #semola #durumhvetemel #colombine #nrkmat #godtno #matblogg #smakavitalia #danielasitalia #matkurs #foodblogger #foodphotography
Buona Pasqua. God påske🐣🐣🐣 #pastalover # Buona Pasqua. God påske🐣🐣🐣 #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #smakavitalia #matkurs #danielasitalia #nrkmat #godtno #italienskmat #matblogg #marbloggare #påske #pasqua
Hjemmelaget pasta. 🥰#pastalover #cucinaitaliana Hjemmelaget pasta. 🥰#pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #danielasitalia #smakavitalia #pastakurs #matkurs #matkanalen #nrkmat
Torta pasqualina. (Påskepai) 👩‍🍳Hver matr Torta pasqualina. (Påskepai) 👩‍🍳Hver matrett har sin egen historie. Historien jeg skal fortelle deg i dag er historien om «torta pasqualina», en påskepai som er en spesialitet som er tilberedt i anledning påskeferien, som navnet antyder, men som også generelt er knyttet til feiringen av våren. 💐#pasqua #tortapasqualina #italienskmat #italienskoppskrift #danielasitalia #smakavitalia #matkurs #lacucinaitaliana #aicionline #spinat #ricotta #nrkmat #godtno #matblogg #matbloggare
Cozze gratinate. Gratinerte blåskjell. 😉 I dag Cozze gratinate. Gratinerte blåskjell. 😉 I dag ønsker jeg å vekke appetitten din med denne velsmakende og fantastiske sjømatretten som er en klassisk matrett i Sør-Italia, men som også er velkjent og verdsatt i hele resten av Italia.

Du kan finne noen få variasjoner på denne oppskriften. Noen tilsetter ost: pecorino eller Parmigiano Reggiano eller Grana Padano, noen bruker ikke rød chili osv., men alle er enige om å bruke bladpersille, hvitløk og brødrasp. 👩‍🍳#cozze #cozzegratinate #blåsjell #gratinerteblåskjell #italienskmat #italienskoppskrift #smakavitalia #matkurs #nrkmat #godtno #lacucinaitaliana #sjømat
Load More...

Informasjon om

  • Om informasjonskapsler (cookies)
  • Kontakt
Associazione insegnanti cucina italiana

Følg meg på Instagram

Amo fare la pasta. Hjemmelaget pasta. ❤️🇮🇹 #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #smakavitalia #danielasitalia #matkursno #italienskmat #matkanalen #nrkmat #marcatopasta
Acciughe al verde. Ansjoser i grønn saus, på pie Acciughe al verde. Ansjoser i grønn saus, på piemontesisk dialekt «anciue al verd”, er en typisk forrett i det regionale piemontesiske kjøkkenet.

De små fiskene blir dekket av en deilig grønn saus som består av bladpersille, hvitløk og rød chili.
Dette er en enkel oppskrift av beskjeden opprinnelse med en intens og deilig smak.
Selv om det ikke er hav i Piemonte, er ansjosen uten tvil den mest brukte fisken i de piemontesiske oppskriftene.
Den er liten med mye kjøtt og med en særegen smak.
Hvis du er glad i ansjos, bør du smake på denne retten. 🇮🇹👩‍🍳
#acciughe #acciughealverde #ansjos #italienskmat #italienskoppskrifter #smakavitalia #matkurs #matblogg #matbloggare #bladpersille #piemonte #nrkmat #godtno
Gnocchi di patate ripieni di melanzane. Potetgnocc Gnocchi di patate ripieni di melanzane. Potetgnocchi fult med auberginer. 👩‍🍳 Når vi snakker om gnocchi, snakker vi om gnocchi laget med poteter. I Italia, fra nord til sør,  serverer vi dem på alle måter, avhengig av de regionale gastronomiske vanene: med tomatsaus, med kjøttsaus, med basilikumpesto, med ostefondue, med tomat og mozzarella eller bare med smør og salvie. Selv om potetgnocchi er de mest kjente, er de ikke de eneste.
Vi kan lage gnocchi hvor vi erstatter poteter med semulegryn eller med ricottaost og spinat eller gresskar osv.
Vi lager også gnocchi fylt på med noe. Det kan f.eks. være grønnsaker, oster eller kjøtt. Formen på  gnocchi er vanligvis rund, men man kan finne gnocchi i andre former, særlig de som er fylt. #gnocchi #gnocchidipatate #auberginer #potet #danielasitalia #lacucinaitaliana #matblogg #nrkmat #matkanalen #godtno #matkurs #smakavitalia
Kremet asparges og ertesuppe (Vellutata di asparag Kremet asparges og ertesuppe (Vellutata di asparagi e piselli)
Velkommen vår… med sine farger, dufter og smaker.
Etter en grå vinter trenger vi farger. Er dere enige med meg?
Grønn er en av de første fargene som våren gir oss.
Denne nydelige, sunne og supergode kremete suppen bringer med seg smaken og fargene til våren. 👩‍🍳#asparges #erter #vår #suppe #danielasitalia #smakavitalia #matkurs #italienskmat #lacucinaitaliana #foodfotography
Rundstykker med en smak av hvitløk og lime. Panin Rundstykker med en smak av hvitløk og lime. Panini aromatizzati all’aglio e lime. 👩‍🍳 #brød #rundstykker #hvitløk #lime #italienskmat #danielasitalia #matkurs #godtno #nrkmat #matkanalen #matblogg #foodphotography
Buona pasquetta. Andre påskedag. 💐#brød #ital Buona pasquetta. Andre påskedag. 💐#brød #italienskbrød #mafaldine #pasquetta #andrepåskedag #semola #durumhvetemel #colombine #nrkmat #godtno #matblogg #smakavitalia #danielasitalia #matkurs #foodblogger #foodphotography
Buona Pasqua. God påske🐣🐣🐣 #pastalover # Buona Pasqua. God påske🐣🐣🐣 #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #smakavitalia #matkurs #danielasitalia #nrkmat #godtno #italienskmat #matblogg #marbloggare #påske #pasqua
Hjemmelaget pasta. 🥰#pastalover #cucinaitaliana Hjemmelaget pasta. 🥰#pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #danielasitalia #smakavitalia #pastakurs #matkurs #matkanalen #nrkmat
Torta pasqualina. (Påskepai) 👩‍🍳Hver matr Torta pasqualina. (Påskepai) 👩‍🍳Hver matrett har sin egen historie. Historien jeg skal fortelle deg i dag er historien om «torta pasqualina», en påskepai som er en spesialitet som er tilberedt i anledning påskeferien, som navnet antyder, men som også generelt er knyttet til feiringen av våren. 💐#pasqua #tortapasqualina #italienskmat #italienskoppskrift #danielasitalia #smakavitalia #matkurs #lacucinaitaliana #aicionline #spinat #ricotta #nrkmat #godtno #matblogg #matbloggare

Nyhetsbrev



    Abonner maillisten din


    Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Du kan melde deg av nyhetsbrevet når som helst.


    © All Right Reserved 2017 - Org. nr. 997.336.755 Mva




      Abonner maillisten din


      I desember 2017 ble måten å lage pizza på i Napoli lagt til på UNESCOs liste over immateriell kulturarv. For å feire det, får du alle hemmelighetene om hvordan du lager en ekte napolitansk pizza, hvis du melder deg på nyhetsbrevet.


      Denne hjemmesiden bruker cookies les mer