Insalata pantesca
Insalata Pantesca er en klassisk salat fra den sicilianske mattradisjonen.
Oppskriften kommer fra den lille og fabelaktige øya Pantelleria, som også har gitt navnet til salaten.
Pantelleria ligger ca. 100 km sørvest for Sicilia og «bare» 70 km øst for kysten av Afrika.
Øya er av vulkansk opprinnelse og fremdeles er det passiv vulkansk aktivitet der.
Pantelleria er kjent for sin utmerkede produksjon av kapers. Visste du det?
Denne velsmakende salaten inneholder alle dufter av Middelhavet.
Det er en oppskrift som tar utgangspunkt i kokte poteter som blir beriket med enkle ingredienser som er typiske for det sørlige Italia: Pantellerias kapers, Pachinos tomater og Tropeas løk.
Hvis du ønsker å få et ypperlig resultat, er det avgjørende å bruke de beste ingrediensene du kan finne.
Diff. 1
Tilberedelse: 10
Koketid: 15’- 20’
Ingredienser til 4-5 personer:
- 600 g poteter
- 300 g cherry tomater
- ½ rødløk
- 16 sorte oliven uten stein
- 1 ts tørket oregano
- 1 ss kapers
- 2-3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
- 2 ts balsamicoeddik
- Noen blader basilikum
Slik gjør du:
Kok potetene i saltet vann i ca. 20-30 minutter (koketiden er avhengig av potetstørrelsen) til de er møre. (ikke så møre…vi kan si: spiselige)
La vannet renne av. Skrell dem og la dem stå og kjølne.
Skrell løken og del den i to på langs. Skjær den i tynne strimler på tvers.
Vask tomatene og skjær dem i to.
Skyll kapersene i vann.
Skjær potetene i biter.
Fordel cherry-tomatene, rødløken, kapers, oliven og potetene i en salat bolle eller på tallerkener.
Bland olivenolje, balsamico, salt og pepper og rør godt.
Hell dressingen over salaten.
Dryss oregano over og pynt med basilikumbladene.
Ciao Daniela, che buone le tue ricette.
Grazie cara Alessandra, mi fa piacere che ti piacciano le mie ricette. Buon appetito