Kyllingsalat (Insalata di pollo)
Kyllingsalat er god, lett og alltid veldig populært å servere. De som ønsker en sunn livstil vet det: hvitt kjøttet er skikkelig sunt.
Jeg er ganske sikker på at du aldri har smakt en så kjempegod og velduftende kyllingsalat.
Denne oppskriften er en av de mest oppsiktsvkkende rettene i en butikk-gastronomi-restaurant i Torino.
Så…hvis du er lei av den vanlige kyllingsalaten og ønsker å prøve noe nytt, bør du prøve denne oppskriften.
Denne måten å tilberede kylling på, holder kjøttet mykt og svært velduftende.
Selve tilberedningen krever lite tid, men for å få det beste resultatet, bør du koke kyllingen noen timer før, fordi det er avgjørende over hvor lang tid kyllingen avkjøles i det velduftende og aromatiske vannet.
Derfor foretrekker og anbefaler jeg å koke kyllingen en dag før.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’+ 2-3 timer til avkjøling
Koketid: 20’
Vin: Dolcetto d’Alba
Ingredienser til 6-8 personer:
- 1 hel rå kylling (ca. 1,2 kg)
- 4 stilker stangselleri
- 150 g valnøtter
- 120 g parmesan
- 1 sitron
- 5 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
For å koke kylling:
- 1 løk
- 3 stilker stangselleri
- 2 gulrøtter
- 4 stilker bladpersille
- 4 laurbærblad
- 10 einebær
- 3 ts grovt salt
- 2 ts hel svart pepper
- 10 nellikspiker
- 5-7 l vann
Slik gjør du:
Skrell løken og gulrøttene.
Vask sellerien og bladpersillen.
Skjær sellerien, gulrøttene og løken i store biter.
Ha alle grønnsakene og urtene i en stor kjele.
Tilsett grovkornet salt og hele pepperkorn og hell på vannet.
Ha i kyllingen når vannet bobler. Legg på lokket og la den koke i 20 minutter. Slå på varmen.
La kyllingen stå i kjelen med kraften til alt har kjølnet.
Ta opp kyllingen av kraften.
Stripp kjøttet av kyllingen med hendene og skjær kjøttet i biter.
Skyll sellerien og skjær den i skiver.
Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å skjære parmesan-osten i tynne skiver.
Fordel kyllingen og sellerien i en bolle og fordel osteskivene over.
Hakk valnøttene grovt og fordel over salaten.
Vask sitronen, del i to og press ut saften.
Bland olivenoljen, sitronsaften, salt og pepper i en liten bolle.
Drypp dressing over salaten.