Endivesalat med brokkoli og blomkål (Insalata di broccoli e cavolfiore)
Det sies at man ikke bør dra til butikken når man er sulten. Enig!
For noen dager siden var jeg i en butikk og jeg var så sulten at jeg kunne kjøpt hele butikken.
Jeg lot meg friste av grønnsaksavdeligen. En sunn fristelse ?
Derfor kjøpte jeg masse grønnsaker: salat, squash, asparges, blomkål og brokkoli.
Jeg ville lage noe annerledes. Jeg bestemte meg for å lage denne matretten, hvor det som utgjør forskjellen er dressingen.
Denne salaten passer godt med kjøtt, men du kan også spise den til lunsj uten annet tilberhør. Den er ganske mektig og ikke minst nærende.
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 20’
Ingredienser til 4-5 personer:
- 1 blomkål
- 1 brokkoli
- 2 endivesalat
- 1 ss ristede pinjekjerner
- 1 ss rosiner
Til dressing:
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts Dijon sennep
- ½ ts muskatnøtt
- 4 stilker bladpersille
- 1 sitron (2 ss sitronsaft)
- Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Rens brokkolien, blomkålen og del dem i minibuketter. Legg blomkålstilken til side.
Damp bukettene i en kjele over dampinnsats, eller kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter.
Bløtlegg rosinene i kaldt vann i ca. 10 minutter
Lett de ferdigkokte brokkolibukettene i iskaldt vann i noen minutter.
Kok blomkålstilken i lettsaltet vann med persillestilkene til blomkålstilken er mør.
Bland sennepen, olivenoljen, sitronsaften, blomkålstilken, persillestilken og muskatnøtt i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er som en flytende krem. Smak til med salt og pepper. (Tilsett det vannet som du har kokt i blomkålstilken for å få en mer flytende krem).
Rens og skjær endivesalaten i tynne skiver, skyll den og rist av vannet.
Fordel salaten på tallerkener. Tilsett brokkolibukettene, blomkålbukettene, de ristede pinjekjernene, og rosinene.
Hell over dressingen og nykvernet pepper.
Hei! Høres deilig ut Daniela! Det skal jeg prøve. Elsker endive! Bare liten kommentar; det står ikke persillestilk i ingrediensene. Klem Tina
Hei Tina, da er jeg sikker at du kommer til å like denne salaten.
Det står “4 stilker bladpersille” i ingrediensene Til dressing. ?