Salat med druer, granateple og gorgonzola-ost (Insalata con uva, melograno e gorgonzola)
Hver fredag på Los&co, hvor jeg jobber, lager jeg pølser, vafler og en smakfull og sunn salat. Litt fredags-kos.
Jeg liker alltid å tilby dem noe nytt. Kombinasjoner av ingredienser som noen ganger er litt uvanlige.
Dette er morsomt for meg og gøy for dem.
Denne salaten passer godt med hvitt kjøtt eller kan være en enkel lunsj.
Den syrlige gorgonzola-osten passer veldig bra sammen med de søte druene. Honningen og valnøttene gjør denne salaten enda mer velsmakende og forfriskende.
Noen ganger er det bare å legge til noen forskjellige ingredienser for å ikke ha en vanlig og kjedelig salat. Bruk fantasien. ?
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Ingredienser til 4 personer:
- 200 g babyspinat
- 3 ss granateple (1/2)
- 80 g valnøtter
- 40 g spirer
- 16 druer
- 100 g gorgonzola-ost (eller en annen blåmuggost)
Til dressing
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ts honning
- Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Del granateplet i to og ta ut steinene.
Del druene i to deler.
Skyll salaten og spirene og kjør dem i en salatslynge.
Skjær gorgonzola-osten i små terninger.
Hakk valnøttene grovt.
Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Visp godt hele tiden.
Fordel salaten, spirene og frukten i en salatbolle. Fordel ostebitene og valnøttene over salaten.
Drypp dressingen over salaten.
Wow sembra proprio buona!
Ne suggerisci una con i fichi che stanno per maturare?