Caprese salat (Insalata caprese)
Selv om vi kan spise caprese hele året, minner denne salaten meg om sommer.
Den søte aromaen av tomater og den friske smaken av basilikum og mozzarella, skaper en utrolig god kombinasjon for ganen.
Her er det kjempeviktig at alle råvarene er ferske og av god kvalitet og ikke minst olivenoljen. Det beste er å ha en fruktig og kaldpresset ekstra virgin olivenolje.
Du kan spise caprese som aperitivo, antipasto eller til en enkel lunsj.
Dette vil være en deilig og sunn rett til å ta med deg til jobben eller til en picnic.
Diff:1
Tilberedelse: 10’
Ingredienser til ca. 4 personer:
- 300 g cherrytomater
- 300 g cherrymozzarella
- 1/2 bunt fersk basilikum
- 2 ss ekstra virgin oliveolje
- Salt
Du kan bruke solmodne tomater og stor (vanlig) mozzarella.
Viktig at alle råvarene er av utmerket kvalitet. ?
Slik gjør du:
Det finnes noen ulike måter å servere «insalata caprese» på. Her følger 4 forskjellige måter som jeg lager den på:
- La cherrymozzarellaene renne av minst en time før.
Vask, fjern stilkfestet og tørk cherrytomatene med kjøkkenpapir.
Legg tomatene, mozzarellaene og basilikumbladene blandet i et glass (en per person).
Avslutt med salt og olje.
- La cherrymozzarellaene renne av minst en time før.
Vask, fjern stilkfestet og tørk cherrytomatene med kjøkkenpapir.
Tre vekselsvis en tomat, mozzarella og basilikum på et trespyd.
Krydre caprese-spydene med salt og olje like før servering.
- La mozzarellaen renne av minst en time før.
Vask tomatene og fjern stilkfestet. Skjær dem i skiver
Skjær mozzarellaen i skiver.
Legg tomat-og mozzarellaskivene og basilikumen lagvis opp på hverandre som et lite tårn på en tallerken.
Dryss over litt salt og den beste ekstra virgin olivenoljen du har.
- La mozzarellaen renne av minst en time før.
Vask tomatene og fjern stilkfestet. Skjær dem i skiver
Skjær mozzarellaen i skiver.
Legg tomat-og mozzarellaskivene lagvis i taksteinmønster på en tallerken.
Dryss over litt salt og den beste ekstra virgin olivenoljen du har.
Legg på basilikumbladene.
Husk at basilikum ikke «må» skjæres med kniv, men må rives med fingrene.
P.S. Du kan servere caprese på et stort fat slik at alle kan forsyne seg selv som f.eks. en slags buffet, eller på porsjonstallerkener slik at det blir som en «antipasto».