DanielasItalia
  • Home
  • Om meg
  • Oppskrifter
    • Forretter/Antipasti
    • Supper/Zuppe
    • Pasta & risotto
    • Paier/Torte salate e frittate
    • Fisk/Pesce
    • Kjøtt/Carne
    • Tilbehør/Insalate
    • Dessert/Dolci
    • Vegetar/Vegetariani
    • Tradisjonelle retter/Piatti tradizionali
    • Kaker og andre søtsaker/Torte
    • Sommermat/Ricette estive
  • Godt å vite
    • Tradisjoner/Tradizioni
    • Ord/Parole
    • Utrykk/Modi di dire
    • Italiensk meny
    • Danielas land/Il paese di Daniela
    • Pasta
    • Risotto
    • Grunnoppskrifter/ Ricette di base
    • Ost/Formaggi
    • Spekemat/Salumi
    • Drikke/Bevande
  • Matkurs
  • Kontakt

Food

Health

Drinks

post-image
Drinks ,  Sommermat/Ricette estive ,  Tradisjonelle retter/Piatti tradizionali

Spritz (Aperol Spritz)

AvDaniela
on 10 august 201823 juni 2020
Spritz (Aperol Spritz) Jeg vet ikke om det fortsatt er noen som ikke vet hva Spritz er, noen som ikke har drukket det eller noen som ikke har laget Aperolspritz hjemme. Jeg drakk så mange Spritz i sommer at...
Les mer
img

Om meg

Jeg heter Daniela og jeg er fra Italia! Jeg jobber som kokk, og på denne bloggen finner du først og fremst de klassiske retter. Ren mat med ferske råvarer!

Italiensk matkurs – hjemme hos deg!

italiensk-matkurs
  • Populære innlegg
  • Siste innlegg

Tiramisu (Tiramisù)

AvDaniela
on 24 august 20172 januar 2018

Hva er forskjellen mellom Parmigiano Reggiano (Parmesan) og Grana Padano?

AvDaniela
on 7 mai 20186 mai 2018
amaretti sardi kjeks

Amaretti sardi (Kjeks med mandler fra Sardinia)

AvDaniela
on 6 februar 20187 februar 2018
ovnsbakt_havabbor

Ovnsbakt havabbor med poteter og sitron (Branzino con patate e limone)

AvDaniela
on 12 januar 201825 januar 2019
Risotto_med_scampi_og asparges

Risotto med scampi og asparges (Risotto con scampi e asparagi)

AvDaniela
on 24 mai 201825 mai 2018
Ansjos

Ansjoser i grønn saus (Acciughe al verde)

4 august 2021
Gnocchi med auberginer

Potetgnocchi fylt med auberginer (Gnocchi di patate ripieni di melanzane)

20 mai 2021
Kremet asparges og ertesuppe

Kremet asparges og ertesuppe (Vellutata di asparagi e piselli)

14 mai 2021
Rundstykker med hvitløk og lime

Rundstykker med en smak av hvitløk og lime (Panini all’aglio e lime)

15 april 2021
Påskepai

Påskepai (Torta pasqualina)

1 april 2021

Følg meg på Instagram

Amo fare la pasta. Hjemmelaget pasta. ❤️🇮🇹 #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #smakavitalia #danielasitalia #matkursno #italienskmat #matkanalen #nrkmat #marcatopasta
Acciughe al verde. Ansjoser i grønn saus, på pie Acciughe al verde. Ansjoser i grønn saus, på piemontesisk dialekt «anciue al verd”, er en typisk forrett i det regionale piemontesiske kjøkkenet.

De små fiskene blir dekket av en deilig grønn saus som består av bladpersille, hvitløk og rød chili.
Dette er en enkel oppskrift av beskjeden opprinnelse med en intens og deilig smak.
Selv om det ikke er hav i Piemonte, er ansjosen uten tvil den mest brukte fisken i de piemontesiske oppskriftene.
Den er liten med mye kjøtt og med en særegen smak.
Hvis du er glad i ansjos, bør du smake på denne retten. 🇮🇹👩‍🍳
#acciughe #acciughealverde #ansjos #italienskmat #italienskoppskrifter #smakavitalia #matkurs #matblogg #matbloggare #bladpersille #piemonte #nrkmat #godtno
Gnocchi di patate ripieni di melanzane. Potetgnocc Gnocchi di patate ripieni di melanzane. Potetgnocchi fult med auberginer. 👩‍🍳 Når vi snakker om gnocchi, snakker vi om gnocchi laget med poteter. I Italia, fra nord til sør,  serverer vi dem på alle måter, avhengig av de regionale gastronomiske vanene: med tomatsaus, med kjøttsaus, med basilikumpesto, med ostefondue, med tomat og mozzarella eller bare med smør og salvie. Selv om potetgnocchi er de mest kjente, er de ikke de eneste.
Vi kan lage gnocchi hvor vi erstatter poteter med semulegryn eller med ricottaost og spinat eller gresskar osv.
Vi lager også gnocchi fylt på med noe. Det kan f.eks. være grønnsaker, oster eller kjøtt. Formen på  gnocchi er vanligvis rund, men man kan finne gnocchi i andre former, særlig de som er fylt. #gnocchi #gnocchidipatate #auberginer #potet #danielasitalia #lacucinaitaliana #matblogg #nrkmat #matkanalen #godtno #matkurs #smakavitalia
Kremet asparges og ertesuppe (Vellutata di asparag Kremet asparges og ertesuppe (Vellutata di asparagi e piselli)
Velkommen vår… med sine farger, dufter og smaker.
Etter en grå vinter trenger vi farger. Er dere enige med meg?
Grønn er en av de første fargene som våren gir oss.
Denne nydelige, sunne og supergode kremete suppen bringer med seg smaken og fargene til våren. 👩‍🍳#asparges #erter #vår #suppe #danielasitalia #smakavitalia #matkurs #italienskmat #lacucinaitaliana #foodfotography
Rundstykker med en smak av hvitløk og lime. Panin Rundstykker med en smak av hvitløk og lime. Panini aromatizzati all’aglio e lime. 👩‍🍳 #brød #rundstykker #hvitløk #lime #italienskmat #danielasitalia #matkurs #godtno #nrkmat #matkanalen #matblogg #foodphotography
Buona pasquetta. Andre påskedag. 💐#brød #ital Buona pasquetta. Andre påskedag. 💐#brød #italienskbrød #mafaldine #pasquetta #andrepåskedag #semola #durumhvetemel #colombine #nrkmat #godtno #matblogg #smakavitalia #danielasitalia #matkurs #foodblogger #foodphotography
Buona Pasqua. God påske🐣🐣🐣 #pastalover # Buona Pasqua. God påske🐣🐣🐣 #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #smakavitalia #matkurs #danielasitalia #nrkmat #godtno #italienskmat #matblogg #marbloggare #påske #pasqua
Hjemmelaget pasta. 🥰#pastalover #cucinaitaliana Hjemmelaget pasta. 🥰#pastalover #cucinaitaliana #italianfood #food #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #danielasitalia #smakavitalia #pastakurs #matkurs #matkanalen #nrkmat
Torta pasqualina. (Påskepai) 👩‍🍳Hver matr Torta pasqualina. (Påskepai) 👩‍🍳Hver matrett har sin egen historie. Historien jeg skal fortelle deg i dag er historien om «torta pasqualina», en påskepai som er en spesialitet som er tilberedt i anledning påskeferien, som navnet antyder, men som også generelt er knyttet til feiringen av våren. 💐#pasqua #tortapasqualina #italienskmat #italienskoppskrift #danielasitalia #smakavitalia #matkurs #lacucinaitaliana #aicionline #spinat #ricotta #nrkmat #godtno #matblogg #matbloggare

Finn meg på Facebook

© All Right Reserved 2017 - Org. nr. 997.336.755 Mva




    Abonner maillisten din


    I desember 2017 ble måten å lage pizza på i Napoli lagt til på UNESCOs liste over immateriell kulturarv. For å feire det, får du alle hemmelighetene om hvordan du lager en ekte napolitansk pizza, hvis du melder deg på nyhetsbrevet.


     

    Laster kommentarer...
     

      Denne hjemmesiden bruker cookies les mer