DanielasItalia
  • Home
  • Om meg
  • Oppskrifter
    • Forretter/Antipasti
    • Supper/Zuppe
    • Pasta & risotto
    • Paier/Torte salate e frittate
    • Fisk/Pesce
    • Kjøtt/Carne
    • Tilbehør/Insalate
    • Dessert/Dolci
    • Vegetar/Vegetariani
    • Tradisjonelle retter/Piatti tradizionali
    • Kaker og andre søtsaker/Torte
    • Sommermat/Ricette estive
  • Godt å vite
    • Tradisjoner/Tradizioni
    • Ord/Parole
    • Utrykk/Modi di dire
    • Italiensk meny
    • Danielas land/Il paese di Daniela
    • Pasta
    • Risotto
    • Grunnoppskrifter/ Ricette di base
    • Ost/Formaggi
    • Spekemat/Salumi
    • Drikke/Bevande
  • Matkurs
  • Kontakt
post-image
Drinks ,  Sommermat/Ricette estive ,  Tradisjonelle retter/Piatti tradizionali

Spritz (Aperol Spritz)

AvDaniela
on 10 august 201823 juni 2020
Spritz (Aperol Spritz) Jeg vet ikke om det fortsatt er noen som ikke vet hva Spritz er, noen som ikke har drukket det eller noen som ikke har laget Aperolspritz hjemme. Jeg drakk så mange Spritz i sommer at...
Les mer
img

Om meg

Jeg heter Daniela og jeg er fra Italia! Jeg jobber som kokk, og på denne bloggen finner du først og fremst de klassiske retter. Ren mat med ferske råvarer!

Italiensk matkurs – hjemme hos deg!

italiensk-matkurs
  • Populære innlegg
  • Siste innlegg

Hva er forskjellen mellom Parmigiano Reggiano (Parmesan) og Grana Padano?

AvDaniela
on 7 mai 20186 mai 2018

Tiramisu (Tiramisù)

AvDaniela
on 24 august 20172 januar 2018
amaretti sardi kjeks

Amaretti sardi (Kjeks med mandler fra Sardinia)

AvDaniela
on 6 februar 20187 februar 2018
ovnsbakt_havabbor

Ovnsbakt havabbor med poteter og sitron (Branzino con patate e limone)

AvDaniela
on 12 januar 201825 januar 2019
Risotto_med_scampi_og asparges

Risotto med scampi og asparges (Risotto con scampi e asparagi)

AvDaniela
on 24 mai 201825 mai 2018
Pasta med laks

Pasta med røkt laks, matfløte og vodka (Pasta con salmone affumicato, panna e vodka)

4 mars 2021
Limoncini

Karneval-søtsaker (Limoncini marchigiani)

16 februar 2021
Karneval-søtsaker chiacchiere

Karneval-søtsaker (Chiacchiere eller bugie)

11 februar 2021
Brokkoliformkake

Brokkoliformkake (Plumcake con broccoli)

3 februar 2021
Gulrot og mandelkaker

Gulrot og-mandelkaker (Le Camille)

28 januar 2021

Følg meg på Instagram

Pasta salmone affumicato, panna e vodka. Pasta med Pasta salmone affumicato, panna e vodka. Pasta med røkt laks, matfløte og vodka. I de gamle, tradisjonelle og klassiske pastarettene, finner vi ikke fløte. Grunnen er at fløten først kom i bruk i det italienske kjøkkenet på 70- og 80-tallet. Etter noen få år ble fløten satt til side fordi de oppdaget at fløten dekket smaken av ingrediensene. Vi har få klassiske pastaretter som har fløte som en av hovedingrediensene. Man kan telle som fingrene på den ene hånda: pasta med fløte, laks og pasta med fløte, kokt skinke og erter. (Som du kanskje har lagt merke til, nevnte jeg ikke «pasta alla carbonara» … eh ja … kremfløte må ikke brukes i en av de mest berømte pastarettene 😊). #pasta #laks #italienskmat #italienskoppskrift #danielasitalia #godtno #nrkmat #matblogg #matbloggare #røktlaks #lacucinaitaliana #matkurs #smakavitalia
Limoncini marchigiani. Karneval-søtsaker. Limonci Limoncini marchigiani. Karneval-søtsaker. Limoncini er en av de mest populære karneval-oppskriftene på gjærbakst med en intens sitrus-aroma fra Marche regionen der den kommer fra. 🇮🇹👩‍🍳 #limoncini #limoncinimarchigiani #italienskmat #italienskoppskrift #danielasitalia #lacucinaitaliana #matblogg #matbloggare #nrkmat #matkanalen #foodphotography #foodporn #carnevale #karneval
Pasta Times. Jeg elsker å lage pasta ❤️🇮🇹👩‍🍳 #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #foodie #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #f52grams #matkurs #pastakurs #pastafrescaripiena #smakavitalia #godtno #nrkmat #matblogg #foodphotography
Chiacchiere eller bugie... karneval-søtsaker. 🇮🇹👩‍🍳 «Chiacchiere eller bugie» er blant de mest elskede italienske søtsakene i karnevalstiden og er knyttet til denne festlige perioden. De er karneval-søtsakene «par excellence».
De har forskjellige navn avhengig av den italienske regionen hvor de er laget: «frappe» i Roma og i Emilia Romagna, «crostoli eller galani» i Veneto, «cenci» i Toscana, «bugie» i Piemonte, «chiacchiere» i Campania, Sicilia, Puglia og Calabria osv.
Hver region i Italia har sin egen versjon (oppskrift) av disse typiske karneval-søtsakene. Alle ligner hverandre, men med små forskjeller… alle er like gode.👩‍🍳🇮🇹 #karneval #carnevale #chiacchieredicarnevale #bugie #italienskmat #lacucinaitaliana #danielasitalia #matblogg #matbloggare #nrkmat #matkurs #smakavitalia #godtno #foodphotography
Brokkoliformkake. Plumcake con broccoli. 👩‍🍳 Når jeg tenker etter, kjenner jeg ikke noen som ikke liker brokkoli…og det er bra. Noen synes at brokkoli er kongen av alle grønnsaker. Er du enig i det?
Brokkoli smaker ikke bare godt, men det er også noe av det sunneste du kan spise. Den er bra for hjerte-og karsystemet og kan til og med hemme visse typer kreft, ifølge ny forskning … så hurra for brokkoli.
Denne smakfulle brokkoliformkaka er perfekt med salami og skinke og derfor er den ideell til en aperitiff eller en buffet. 😊#broccoli #brokkoli #plumcake #formkake #aperitif #buffet #italienskmat #italienskoppskrift #smakavitalia #matkurs #lacucinaitaliana #danielasitalia #matblogg #matbloggare #foodporn #foodphotography
Gulrot og-mandelkaker «Camille» er søte og myke Gulrot og-mandelkaker «Camille» er søte og myke småkaker med gulrøtter og mandler.
Et berømt italiensk selskap begynte å lage disse søtsakene på 80-tallet, og det er sikkert mange italienere som har vokst opp med å spise dem.
Disse nydelige småkakene er perfekte til frokost eller til en kopp te midt på dagen.👩‍🍳 #gulrotkake #italienskmat #italienskoppskrift #lacucinaitaliana #gulrot #mandler #matblogg #smakavitalia #matkurs #danielasitalia #foodphotography #foodporn
Panini con concentrato di pomodoro👩‍🍳 På Panini con concentrato di pomodoro👩‍🍳 På en italiensk buffet finner du sikkert forskjellige typer av små rundstykker med ulike fyll: med salami, med mortadella, med skinke osv.
Jeg synes at disse rundstykkene er perfekte med tomat, mozzarella, basilikum og noen få dråper av en ekstragod olivenolje. Har du fått lyst til å lage dem?👩‍🍳 #rundstykker #tomat #mozzarella #basilikum #italienskmat #matblogg #matbloggare #godtno #matkanalen #matkurs #smakavitalia #lacucinaitaliana #foodphotography
Pasta med trøffel. «Taglierini» eller «tajarin Pasta med trøffel. «Taglierini» eller «tajarin» på piemontesisk dialekt, er en pastaform av fersk eggpasta, som er typisk for den kulinariske tradisjonen til Langhe. Det er et område i Piemonte som er veldig kjent for sine viner f.eks. Nebbiolo, Arneis Barbaresco osv. og for sine vakre utsikter.

Tajariner er lange, tynne og gule i fargen, takket være de mange eggeplommene i deigen. Den tradisjonelle oppskriften består av 1 kg hvetemel og 40 eggeplommer.

Vi finner de første vitnesbyrdene om denne pastaen allerede på det femtende århundret. Den ble laget til spesielle anledninger eller til hellige dager, gitt dens rikdom av egg. Vi må huske at også  egg var en rikdom i disse gamle dagene.

Den ideelle og mer tradisjonelle måten å servere tajarin på er med trøffel som er et  fortreffelig produkt fra dette området, først av alt den hvite trøffelen fra Alba.👩‍🍳 #trøffel #tartufo #tajarin #pastalover #cucinaitaliana #italianfood #foodie #foodstyling #pasta #ilovefood #onmytable #homemadefood #freshpasta #pastafresca #homemadepasta #slowfood #italiancooking #pastamaking #matkurs #smakavitalia #danielasitalia #godtno #nrkmat #matkanalen
Pandolce genovese. 🎄Hvert land i verden har sin Pandolce genovese. 🎄Hvert land i verden har sine egne oppskrifter til jul, og i Italia kan vi finne minst en for hver region.
Genovesisk pandolce eller bare pandolce, blir ofte kalt «genovesisk panettone». Det er et typisk og spesielt produkt fra Genova, men den er blitt en klassisk uunngåelig på bordet i hele Liguria. Buon Natale. 🎁 #pandolcegenovese #julekaker #italienskmat #detitalienskekjøkken #lacucinaitaliana #danielasitalia #matkurs #smakavitalia

Finn meg på Facebook

© All Right Reserved 2017 - Org. nr. 997.336.755 Mva




    Abonner maillisten din

    I desember 2017 ble måten å lage pizza på i Napoli lagt til på UNESCOs liste over immateriell kulturarv. For å feire det, får du alle hemmelighetene om hvordan du lager en ekte napolitansk pizza, hvis du melder deg på nyhetsbrevet.

    Denne hjemmesiden bruker cookies les mer