Gulrot og-mandelkaker (Le Camille)
«Camille» er søte og myke småkaker med gulrøtter og mandler.
Et berømt italiensk selskap begynte å lage disse søtsakene på 80-tallet, og det er sikkert mange italienere som har vokst opp med å spise dem.
Småkakene har en kuleform og de har en «fluffy» (myk) konsistens. Det er enkelt og ganske kjapt å lage cammiller hjemme. Du trenger bare noen få sunne ingredienser for å få nydelige camiller som er like gode som “de” jeg spiste da jeg var ung (og sikkert sunnere enn dem).
Den delikate gulrotsmaken står i kontrast til den mer avgjørende appelsinsmaken, men dette gjør disse kakene enda mer smakfulle og deilige noe som sikkert vil glede også barn.
Disse nydelige småkakene er perfekte til frokost eller til en kopp te midt på dagen.
Diff: 1
Tilberedelse: 20’
Steketid: 20-25’
Ingredienser til 15 Camille:
- 250 g gulrøtter, renset
- 0,8 dl maisolje
- 1 dl ferskpresset appelsinjuice
- ¼ appelsinskall, revet
- 140 g egg (ca. 3)
- 220 g melis
- 100 g mandelmel
- 200 g hvetemel 00
- 16 g bakepulver
- en klype salt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Sikt sammen hvetemelet, mandelmelet og bakepulveret 2 ganger.
Skyll, rens og skrell gulrøttene slik at du får 250 g. Skjær dem i biter.
Legg gulrotbitene, oljen og appelsinjuicen i en mikser og kjør til det er helt glatt.
Pisk eggene med sukker og salt til du får en luftig krem.
Bland i appelsinskallet og gulrotkremen og rør godt. Tilsett hvetemelene og bakepulveret litt om gangen og rør til du får en jevn deig.
Ha deigen i små smurte og meldryssete kakeformer.
Stek dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Stikk en tynn pinne i kakene. Hvis den er tørr når du tar den opp, er kakene ferdige, henger det deig på pinnen, må kakene stekes i noen minutter til.
Ta de ferdigstekte kakene ut av ovnen og la dem avkjøles litt før du hvelver dem ut.
N.b. Kakene holdes seg myke og gode i flere dager dersom de pakkes inn i plast.