Gorgonzola-mousse (Mousse di gorgonzola)
Du trenger bare noen få ingredienser og noen få minutter for å lage denne nydelige og delikate gorgonzola-moussen som ikke er bare perfekt som fingermat.
Denne smakfulle moussen passer også godt med grønnsaker, f.eks. stangselleri og endivesalat eller ved siden av grillet kjøtt.
Vi har to ulike typer av gorgonzola i Italia: dolce og piccante. Man finner begge to her i Norge.
Til denne oppskriften anbefaler jeg deg å bruke den «dolce» typen, fordi den har en mer kremet konsistens og har en mildere og mer søtlig smak enn den andre.
Diff: 1
Tilberedelse: 10’
Vin: Prosecco/Marsala liqør
Ingredienser til 4 personer:
- 50-100 g gorgonzola-ost (uten skorpe)
- 50-100 g philadelphia-ost
- 100 g mascarpone-ost
- nykvernet svart pepper
Til servering:
- 2 stangselleri
Til pynt:
- 8 valnøtter
Slik gjør du:
Ta mascarpone-osten ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før forberedelse.
Rens, skyll og skjær stangsellerien i små staver.
Legg de tre ostene i en bolle og bland alt med en gaffel til ostemassen har en kremaktig konsistens. Smak til med pepper.
Fordel gorgonzola-moussen i små glass.
Pynt med valnøttene og de små stangselleristavene.