Fylte ferskener bakt i ovn (Pesche ripiene amaretti e cioccolato)
En fristende dessert som garantert vil gi deg smaken av sol og sommer.
Når det er mulig, er det alltid best å spise sesongensfrukt, (vi vet det) og akkurat nå finner man de beste ferskenene.
Denne enkle desserten er en ypperlig søtsak å ta frem ikke bare når venner kommer på besøk, men også for å kose seg med familien.
Oppskriften tilhører de tradisjonelle piemontesiske dessertene.
Fylte ferskener blir vanligvis servert varme eller lunkne, men for å få en ekstra deilig dessert, kan du servere dem med vaniljeis.
Så, la deg friste av denne gode italienske desserten. 😊
P.s. Hvis du ikke finner gode og saftige ferskener, kan du erstatte dem med nektariner.
Diff: 1
Tilberedelse:15’
Steketid:40’
Vin: Moscato
Ingredienser til 7 personer:
- 8 gule ferskener
- 8 amaretti kjeks
- 20 g kakaopulver
- 40 g sukker
- 1 eggeplomme
- 0,25 dl Marsalalikør + 0,25 dl til formen
- 30 g smør
- 7 ts brunt sukker
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Knus amarettikjeksene grovt.
Flå en fersken, fjern steinen og hakk fruktkjøttet.
Ha det hakkede fersken-kjøttet i en bolle.
Skjær de andre ferskenene i to og fjern steinene.
Grav ut litt fruktkjøtt fra hver hulning på ferskenene, hakk det og legg det i bollen.
Rør inn sukkeret, de knuste amarettikjeksene, eggeplommen, kakaopulveret og Marsalaen.
Fordel blandingen i hulningene på de halve ferskenene, legg en smørklatt og en ts brunt sukker på hver.
Sett ferskenene i en form, hell i Marsalaen i bunnen og stek dem i ca. 40 minutter.