Ovnsbakt omelett med spinat og ricotta-ost (Frittata di spinaci e ricotta)
Hva er egentlig frittata?
Du kan sammenligne «frittata» med en slags omelett.
Vi kan lage tusenvis ulike typer av frittata, og de fleste oppskriftene vil være svært enkle og resultatet vil bli utmerket. Det lover jeg.
Du kan spise frittata som hovedrett med en rikholdig salat eller du kan servere den i romtemperert som forrett. Det kan være en god ide å ta med deg en frittata til en picnic når du skal kose deg med vennene dine.
Den tradisjonelle måten å tilberede frittata på er å steke den i en stekepanne med litt olivenolje, men det er enda sunnere og veldig praktisk å steke den i ovnen.
I denne oppskriften bruker jeg spinat, som de fleste liker og ricotta ost. Vi omtaler feilaktig ricotta som en ost eller mykost, men det er rett og slett et myseprodukt som den norske brunosten.
Denne typen ricotta har en mild, søtlig smak og kan brukes både i desserter og i pasta/middagretter.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Steketid: 45’
Vin: Dolcetto eller Chardonnay
Ingredienser til 4-5 personer:
- 5 egg
- 250 g ricotta
- 100 g emmentaler
- 150 g purre
- 500 g spinat
- 30 g parmesan
- 1 ss strøbrod
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 15 g smør
- salt, nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask og rens grønnsakene og skjær purren i rundinger.
Varm olivenoljen i en stekepanne og surr purren og spinaten med litt salt.
Riv parmesanen og emmentaleren.
Bland eggene, ricottaen, parmesanen og emmentaleren godt i en bolle. Ha i purren og spinaten, smak til med salt og pepper og rør godt.
Smør en rund form og dryss over med strøbrødet.
Hell blandingen i formen og sett frittataen i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter til den er gjennomstekt. La frittataen avkjøle noe før servering.
Den maten er nydelig. Takk for at du delte oppskriften med oss.
Så fint Ghazaleh at du likte denne oppskriften. Jeg håper at du kommer til å smake på andre mine italienske retter. ?