Fiskeboller med torsk (Polpette di merluzzo)
Jeg er ikke så glad i fisk, må jeg tilstå. Men vi vet jo at fisk er sunt, derfor «bør» jeg (vi) spise mer fisk.
På grunn av det, leter jeg alltid etter nye velsmakende fiskeoppskrifter.
Hvis du kjenner deg igjen, finner du her en oppskrift som de som egentlig ikke liker fisk så godt, kan like.
Ja. Jeg vet at fiskeboller er en norsk mattradisjon, men hvis du er nysgjerrig, vil jeg invitere til deg å prøve en ny og annerledes måte å lage fiskeboller på.
Diff. 1
Tilberedelse: 25’
Steketid: 4’
Vin: Rosévin
Ingredienser til ca. 4-5 personer:
- 700 g torskefilet
- 100 g loff (uten skorpe)
- 2 hvitløkbåter
- ½ bunt bladpersille
- 90 g ferskrevet parmesan
- 2 egg
- 3 stilker timian
- salt og nykvernet pepper
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 6-7 dl maisolje eller rapsolje til fritering
- 3 ss hvetemel
Slik gjør du:
Rens og skyll bladpersillen og rist av vannet.
Skrell hvitløkbåtene.
Finhakk bladpersillen og hvitløkbåtene.
Finhakk loffen i en foodprosessor.
Skyll torsken under rennende kaldt vann.
Tørk fisken med kjøkkenpapir og hakk den med en kniv eller bruk en mikser.
Ha fisken i en bolle, rør inn den revne parmesanen, eggene, loffen, bladpersillen, hvitløken, timian og smak til med salt og pepper.
Form deigen til små boller og vend dem i hvetemelet.
Varm olje i en stekepanne og ha i fiskebollene og stek dem, mens du stadig snur dem til de er jevnt brune og gjennomstekt.
Løft opp fiskebollene med en hullsleiv. La oljen dryppe av litt over pannen og legg dem på et kjøkkenpapir.
Serveres varme.
P.s.: du kan også steke bollene i ovnen på 190 grader i 20 minutter. Husk å snu dem noen ganger.