Fiken og parmaskinke (Fichi e prosciutto crudo)
Vi kan si at dette er mer en kjempegod idè enn en oppskrift.
Denne retten er veldig enkel og veldig rask å forberede og ikke minst kjempefin å se på.
Foruten å være veldig naturskjønn er den også en skikkelig fabelaktig forrett eller fingermat til aperitif.
Den søte og ferske fikenen sammen med den smakfulle og saltede parmaskinken er en bra kombinasjon for ganen. I Italia sier vi at dette er «un perfetto matrimonio» (et perfekt ekteskap).
Dette er en rett som kan være vanskelig å planlegge, men hvis du er i butikken og du ser at de selger ferske fikener…. ikke nøl…kjøp dem! Du kommer ikke til å angre.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Vin: Arneis
Ingredienser til 4 personer:
- 8 stk. modne fikener (2 per person)
- 8 tynne skiver parmaskinke
Til servering:
- Noen mynteblader
Slik gjør du:
Skyll fikene og åpne dem forsiktig i fire båter. Ikke skjær helt i gjennom.
Rull parmaskinke rundt seg selv som en liten rose og sett rosen i midten av fikenen.
Pynt gjerne med myntebladene.