Ristet brød med “kyllingleverpostei” (Crostino toscano)
Toscana er ikke bare en region med billedskjønt landskap, historie, kunst og kulturarv, men har også en stor mattradisjon som kommer fra en bondekultur, hvor de lokale råvarene er av stor betydning.
Mange kjenner sikkert vinene som er produsert i dette området: Chianti, Vino Nobile di Montepulciano, Morellino di Scansano og Brunello di Montalcino.
Hvis du har vært i Toscana, har du sannsynligvis spist «crostino toscano». Det er en tradisjonell matrett fra denne regionen. Ja, jeg vet at den ikke er så fin å se på, men jeg lover at dette er veldig godt, og du kommer til å like det.
Vi spiser vanligvis crostino toscano som aperitivo eller antipasto.
I alle restauranter i Toscana vil du finne det. Oppskriften kan variere fra familie til familie men de viktigste ingrediensene, hovedingrediensene er alltid de samme.
Å spise crostino toscano og å drikke en god rødvin er en bra start på en middag sammen med venner.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Steketid: 40’
Vin: Bolgheri rosso
Ingredienser:
- 300 g kyllinglever
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 10 kapers
- 2 ansjosfileter i olivenolje
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 15 g smør
- 1 dl Vinsanto (eller Marsala)
- Salt, nykvernet svart pepper
Til servering:
Ristet brød i skiver (f.eks baguette)
Slik gjør du:
Rens og skyll kyllingleveren under kaldt vann.
Tørk den med kjøkkenpapir.
Skrell og hakk løken.
Skrell og knus hvitløken.
Fres løken og hvitløken i en stekepanne med olivenolje.
Tilsett kyllingleveren, og la den steke i ca. 30 minutter på lav varme (a fuoco dolce).
Ha i vinen, og la den fordampe.
Tilsett kapersene, ansjosene og smøret, la det steke i 3-4 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor eller med en stavmikser til en jevn røre.
Skjær brødet i tykke skiver, og rist dem i brødristeren eller i stekeovnen på veldig sterk varme i ca.5 minutter. Smør på blandingen.
Denne retten er kjempegod både varm og kald. Tradisjonelt ledsages den av et brett med skiver av skinke og salami fra Toscana. Alt dette e er nettopp den ekte «toscano» antipastoen som serveres på en typisk restaurant i Toscana.