Brokkoliformkake (Plumcake con broccoli)
Når jeg tenker etter, kjenner jeg ikke noen som ikke liker brokkoli…og det er bra. Noen synes at brokkoli er kongen av alle grønnsaker. Er du enig i det?
Brokkoli smaker ikke bare godt, men det er også noe av det sunneste du kan spise. Den er bra for hjerte-og karsystemet og kan til og med hemme visse typer kreft, ifølge ny forskning … så hurra for brokkoli.
Hjemme hos meg spiser vi brokkoli minst en gang i uka.
Denne oppskriften er en alternativ måte å bruke brokkoli på.
Jeg har ikke tilberedt en saltformkake på en stund. I disse dagene ønsket jeg å lage noe annet, jeg hadde lyst på noe nytt …så her er det.
Det er en enkel oppskrift å følge. Du kan forberede den på forhånd, (særlig til en middag med venner) og også fordi du kan spise den både varm og kald.
Denne smakfulle brokkoliformkaka er perfekt med salami og skinke og derfor er den ideell til en aperitiff eller en buffet. 😊
Diff:1
Tilberedelse: 20’
Koke/steketid: 1 time
Vin: Barbera d’Asti
Ingredienser til 6 personer:
- 300 g brokkolibuketter
- 180 g hvetemel 00
- 1,2 dl helmelk
- 100 g pecorino-ost eller parmesan (revet)
- 3 egg
- 2 sjalottløk
- 15 g bakepulver
- 0,4 dl ekstra virgin olivenolje pluss 2 ss
Slik gjør du:
Kok brokkolibukettene i kokende vann i 5 minutter. Sil av vannet og avkjøl dem i noen få sekunder i iskaldt vann.
Skrell og skjær sjalottløkene i tynne skiver og la dem frese (de må ikke blir brune) i en stekepanne med to ss olje. Tilsett brokkolibukettene, litt salt og la dem steke i noen minutter.
Bland eggene, pecorino-osten, oljen og melken godt.
Tilsett hvetemelet, bakepulveret og den stekte løken med brokkolibukettene. Smak til med salt og pepper. Bland godt, men forsiktig.
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Hell blandingen i en kakeform dekket med bakepapir og bak den i ovnen i ca. 45 minutter.
La det avkjøle litt før servering.