Baconsurret kylling med sennep og urter (Pollo con pancetta, senape e erbe aromatiche)
Til de som er veldig glad i kylling, har jeg laget en uimotståelig oppskrift.
En hovedrett som er enkel, men spesielt velsmakende på grunn av blandingen av sennep og urter.
Selv de som ikke liker sennep spesielt godt, (som f.eks. mannen min) vil bli utrolig hyggelig overrasket.
Sennepen gjør kyllingkjøttet mykt og saftig og de aromatiske urtene sammen med det sprøde og smakfulle baconet gir et lekkert resultat.
Kombinasjonen av disse ingrediensene gjør rett og slett kyllingen vår fabelaktig…det må bare prøves. ?
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 20’
Vin: Arneis
Ingredienser til 4 personer:
- 4 kyllingfileter
- 8 lange baconskiver
- 3 ss Sennep Dijon Original
- 1 liten bunt frisk salvie
- 8 kvister frisk rosmarin
- Salt og nykvernet pepper
- 2 kvister timian
- 2 hvitløkbåter
- 2 laurbærblad
- 80 ml tørr hvitvin
- 4 ss ekstra virgin olivenoljen
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 210 grader.
Skyll kyllingfiletene grundig under rennende kaldt vann.
Tørk dem med kjøkkenpapir.
Skyll rosmarinen og salvien, rist av vannet og finhakk dem.
Skjær bort eventuelle hinner på kyllingfileten.
Bland de finhakkede urtene sammen med salt, pepper og sennepen i en liten bolle.
Pensle hele kyllingfiletene med blandingen. Rull 2 skiver bacon rundt hver av filetene.
Legg kyllingfiletene i en panne med hvitløkbåtene, timianen, laublærbladene, olivenoljen, hvitvinen, salt og pepper.
Stek i ovnen i ca. 18-20 minutter.
Ta filetene ut av ovnen, og la dem hvile noen minutter før servering.
Dette ser jo så godt ut! Denne skal jeg prøve!!!
Takk for oppskrift!!
Jepp. Dette er så godt. ??