Arme mozzarellariddere (Mozzarella in carrozza)
Det er to ord som beskriver «mozzarella in carrozza» godt: sprø og velsmakende.
Mozzarella in carrozza er en matrett som er et symbol på den napolitanske kulinariske tradisjonen.
Denne oppskriften er en super måte å utnytte matrester på. Oppskriften er veldig gammel og har bonde-opprinnelse. Den stammer fra Campania-regionen på 800-tallet og ble skapt for å bruke restene av gammelt brød og av gammel mozzarella.
Vanligvis spiser man mozzarella in carrozza som forrett, men jeg synes at denne nydelige retten passer godt sammen med et glass vin som aperitif. Nå er den også blitt en «street food» klassiker.
Hovedingrediensen er mozzarella, som er omsluttet av to brødskiver. I gamle dager hadde brødskivene en rund form, som kan minne om hjulene på en gammel vogn, derav navnet.
Denne retten er sikkert ikke så sunn, men den er virkelig god. Jeg synes at vi noen ganger kan gjøre et unntak fra regelen, ikke sant?
Det finnes ulike måter å lage mozzarella in carrozza på. Den mest populære og kjente måten kommer fra Venezia, og består i å tilsette ansjoser. Da blir denne matretten enda mer smakfull.
N.B: det er best å bruke bøffel-mozzarella.
Dif: 1
Tilberedelse:
Steketid:10’
Vin: Fiano di Avellino
Ingredienser til 4 personer (16 stykker):
- 8 skiver loff
- 350 g buffalo-mozzarella
- 4 egg
- ca. 100 g hvetemel, til å vende i
- ca. 300 g brødrasp
- salt
- 5 dl maisolje, til fritering
Slik gjør du
Skjær mozzarellaen i ca. 1 cm. tykke skiver.
Legg mozzarella-skivene mellom 2 kjøkkenpapirark og press litt på dem for å tørke dem.
Fordel mozzarellaskivene på halvparten av loffskivene, tilsett litt salt og legg de andre loffskivene på toppen.
Klem godt sammen til “sandwicher”. Skjær vekk skorpen.
Nå kan du skjære «mozzarella in carrozza» i forskjellige former, 4 små firkanter, 4 små trekanter eller i rundinger.
Pisk eggene i en dyp tallerken.
Ha hvetemelet i en annen tallerken og ha brødraspen i en tredje tallerken.
Vend mozzarella-sandwichene i hvetemelet og rist av overflødig hvetemel.
Dypp mozzarella-sandwichene i eggene og vend dem så i brødraspen så de blir dekket på alle sider. Press litt med fingrene.
Sett de panerte mozzarella-sandwichene i kjøleskapet i 30 minutter.
Paner «mozzarella in carrozza» en gang til, men uten hvetemel.
Dypp mozzarella-sandwichene i eggene og vend dem så i brødraspen så de blir dekket på alle sider. Press litt med fingrene.
Sett de panerte mozzarella-sandwichene i kjøleskapet i 30 minutter.
Varm maisoljen i en stekepanne til 170 grader.
Legg i mozzarella-sandwichene og stek dem i 1-2 minutter på hver side til de er sprø og gylne.
Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av litt på kjøkkenpapir.
Serveres varme.
Du kan tilsette ansjosfileter eller tørkede tomater i sandwichene, for å få enda mer smak.
Hei!
Kan de ligge i kjøleskapet lenger enn 30 min før man tar siste omgang i egg og kavring?
Hei Ann-Magritt. Ja. De kan ligge i kjøleskapet lenger enn 30 minutter. 🤗